Rol persoonlijk contact verandert

Het gebruik van elektronische communicatiemiddelen als e-mail en videoconferencing zal enorm toenemen, maar het zal persoonlijk contact nooit helemaal vervangen. Dat concludeert Spikes Cavell & Co in een - in opdracht van Intel - uitgevoerd onderzoek naar de manier waarop bedrijven in- en extern communiceren.

Persoonlijke ontmoetingen zullen afnemen als iedereen meer en meer gewend raakt aan de mogelijkheden van elektronisch vergaderen, denken de Europese bedrijven. De rol die persoonlijk contact speelt is aan het veranderen. Een aantal jaar geleden was het doel nog voornamelijk het uitwisselen van informatie. Nu daarvoor veel effectievere methoden bestaan, bijvoorbeeld e-mail, wordt persoonlijk contact meer gebruikt voor discussiëren en vooral voor het opbouwen van goede verstandhoudingen met klanten en collega's.
Het merendeel van de Europese bedrijven denkt dat elektronisch vergaderen deze unieke mogelijkheden van contact onder vier ogen niet kan vervangen. Voor het onderhouden van bestaande contacten en het gezamenlijk bekijken van documenten is elektronisch vergaderen wel een uitkomst. Opvallend was dat de Nederlandse respondenten verreweg het meest zagen in elektronische communicatie ten koste van persoonlijk contact. Het rapport verklaart dit doordat Nederlanders meer dan gemiddeld open staan voor technologische vernieuwingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.