E-cash zorgt voor schok in bankwereld

Digitaal geld, oftewel e-cash, zal grote veranderingen veroorzaken in de bankwereld. Dat voorspelt onderzoeksbureau Datamonitor. Zo zullen geldautomaten in het jaar 2006 nagenoeg verdwenen zijn.

Gewapend met telefoon of PC zal de klant op goedkope en efficiënte wijze zijn chipkaart kunnen opladen en multimediale informatieloketten zijn altijd open voor interactief advies over bankzaken. Het huidige handjevol banken op Internet zal in 2006 gegroeid zijn tot meer dan driehonderd. Deze zullen volledige dienstverlening bieden - tot en met het opnemen en storten van e-cash - zonder dat de klant zijn stoel uit hoeft.
Verder voorziet Datamonitor dat tegen die tijd op meer dan 42 miljoen PC's software zal draaien voor het beheer van de gezinsfinanciën. De hoeveelheid digitaal geld dat wereldwijd in omloop is zal toenemen tot 8,63 miljard dollar in 2006. Voorwaarden voor het werkelijk plaatsvinden van al deze ontwikkelingen zijn de integratie van de uiteenlopende technologieën en diensten die nu bestaan op het gebied van digitaal betalen. De traditionele banken zullen moeten samenwerken met internationale betaalkaart-organisaties, de telecommunicatiebedrijven, postkantoren en IT-firma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.