Managed hosting door True

Positie Sap lijkt onaantastbaar

 

De markt voor client/server-software in ondernemingsbrede toepassingen, die wordt gedomineerd door het Duitse Sap, groeit de komende vijf jaar met meer dan 35 procent per jaar.

De dominante positie die Sap op deze markt bekleedt komt daarbij niet in gevaar. De Duitse software-ontwikkelaar heeft ook de beste papieren in handen. Dit concludeert de Amerikaanse effectenbank Salomon Brothers in een recent rapport.
De Nederlandse Baan Company kan Sap aardig partij bieden, maar de Duitse onderneming is veel groter. Beide applicaties ontlopen elkaar niet veel, zeker waar het eigenschappen betreft die voor grote produktiebedrijven en multinationale ondernemingen interessant zijn. Baan is het alternatief bij uitstek, maar moet er als duidelijk kleinere partij harder aan trekken.
Salomon Brothers noemt de Duitse ontwikkelaar de 'King Kong' onder de applicatie-softwarefabrikanten. Met een marktaandeel dat ongeveer vier keer groter is dan dat van de voornaamste concurrent is het de duidelijke leider op dit terrein. Oracle is Baan en Peoplesoft onlangs gepasseerd in marktaandeel. Baan en Peoplesoft duelleren nu om de derde plaats, waarbij laatstgenoemde volgens Salomon Brothers een geringe voorsprong heeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201221). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×