Positie Sap lijkt onaantastbaar

De markt voor client/server-software in ondernemingsbrede toepassingen, die wordt gedomineerd door het Duitse Sap, groeit de komende vijf jaar met meer dan 35 procent per jaar.

De dominante positie die Sap op deze markt bekleedt komt daarbij niet in gevaar. De Duitse software-ontwikkelaar heeft ook de beste papieren in handen. Dit concludeert de Amerikaanse effectenbank Salomon Brothers in een recent rapport.
De Nederlandse Baan Company kan Sap aardig partij bieden, maar de Duitse onderneming is veel groter. Beide applicaties ontlopen elkaar niet veel, zeker waar het eigenschappen betreft die voor grote produktiebedrijven en multinationale ondernemingen interessant zijn. Baan is het alternatief bij uitstek, maar moet er als duidelijk kleinere partij harder aan trekken.
Salomon Brothers noemt de Duitse ontwikkelaar de 'King Kong' onder de applicatie-softwarefabrikanten. Met een marktaandeel dat ongeveer vier keer groter is dan dat van de voornaamste concurrent is het de duidelijke leider op dit terrein. Oracle is Baan en Peoplesoft onlangs gepasseerd in marktaandeel. Baan en Peoplesoft duelleren nu om de derde plaats, waarbij laatstgenoemde volgens Salomon Brothers een geringe voorsprong heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.