Netwerkbesparingen bij HP met COE

Hewlett-Packard zegt het grootste intranet ter wereld in gebruik te hebben. Onlangs werd de grens gepasseerd van 100.000 desktop-systemen die op dit bedrijfsnetwerk zijn aangesloten.

Het netwerk, dat plaats biedt aan zowel PC's als Unix-werkstations, is gebaseerd op de gestandaardiseerde technologie van de Common Operating Environment (COE). COE biedt volgens het bedrijf een omgeving met geautomatiseerde faciliteiten voor software-updating en het beheer van bedrijfsinformatie. Gebruikers kunnen met elkaar documenten delen en communiceren via e-mail, ongeacht waar men zich op de wereld bevindt.
Tot 1989 kampte HP met het probleem van veel uiteenlopend geconfigureerde PC's en werkstations. Dat jaar startte het COE-programma, dat voor de standaardisatie heeft gezorgd. Alle op het intranet aangesloten systemen zijn nu identiek geconfigureerd met dezelfde applicaties, zoals tekstverwerkers, spreadsheets en mailsystemen. Dat maakt de distributie van software, patches en updates eenvoudiger en sneller, is de ervaring van HP. Decost-of-ownership van de desktops, kosten van software-installatie en -ondersteuning, technische ondersteuning en licenties nemen door COE met gemiddeld 78 procent af, zo meldt het computerbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.