Clinton: iedereen aan het Internet

De Amerikaanse president Bill Clinton wil elke school in zijn land toegang geven tot Internet. Bovendien moet er een nieuw geavanceerd Internet komen, dat veel sneller werkt. Het Net van de volgende generatie zou minimaal op alle Amerikaanse universiteiten beschikbaar moeten komen en dient 100 tot 1000 keer sneller te zijn dan het huidige.

Voor de nieuwe generatie Internet zou 500 miljoen dollar moeten worden uitgetrokken. Clinton wil dit bedrag vanaf 1998 over vijf jaar verspreid uitgeven. Hij denkt de eerste 100 miljoen dollar tegen die tijd bij het Amerikaanse Congres te kunnen lospeuteren. Hiervoor kan ondermeer geld uit de Defensie-begroting worden gebruikt. De resterende 400 miljoen dollar zou van elders moeten komen. Een mogelijkheid zijn publieke/private partnerschappen.
Clinton profileert zich tijdens zijn verkiezingstoernee als de presidentskandidaat die de hightech verder wil bevorderen. Elk huis in Amerika zou op de digitale snelweg moeten zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.