Acer expandeert op Filipijnen

Acer, de Taiwanese computerfabrikant, verviervoudigt de investeringen in zijn Filipijnse printplaten-fabriek. Doel is om in het jaar 2000 een export te bereiken met een waarde van één miljard dollar.

In totaal investeert Acer honderdtien miljoen dollar in de fabriek. Dit heeft een capaciteitsstijging van 300.000 printplaten per maand tot gevolg.
Acers aankondiging is het meest recente voorbeeld van de groeiende lijst van buitenlandse bedrijven die grote investeringen plegen op de Filipijnen. De hoge arbeidsproduktiviteit van de plaatselijke bevolking en de bereidheid om Engels te spreken vormen de drijfveren achter deze expansiedrift. Zo is er in de afgelopen twaalf maanden voor ruim één miljard dollar in informatietechnologie geïnvesteerd. Behalve Acer gaat het om ondermeer Intel, Matsushita, Texas Instruments en Fujitsu. Deze bedrijven richten zich vooral op de ontwikkeling van chip- en hardwaredisk-fabrieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.