Managed hosting door True

Buitenstaander gaat AT&T leiden

 

Amerika's grootste telecommunicatiebedrijf, AT&T, heeft eindelijk een nieuwe opvolger gekozen voor Bob Allen, de huidige voorzitter en ceo, die het bedrijf over achttien maanden gaat verlaten.

Het wordt de 49-jarige John Walter, een onbekende kandidaat, die gekozen is omdat hij Donnelley, de grootste drukkerij van Amerika, op succesvolle wijze door ongeveer dezelfde problemen geloodst heeft waar AT&T nu mee worstelt.
De beurs had echter weinig begrip voor deze redenering. De analisten zijn stomverbaasd dat AT&T iemand gekozen heeft die niet kan bogen op directe ervaring in de wereld van de telecommunicatie - Donnelley is wèl de grootste drukker van telefoonboeken trouwens - en evenmin expertise heeft op het gebied van consumentenmarketing.
AT&T moest op zoek naar een nieuwe kroonprins, omdatpresident Alex Mandl in augustus onverwacht opstapte. In augustus verliet tevens Pier Falotti, hoofd van AT&T Europa, het bedrijf. Andere problemen waar AT&T mee te kampen heeft zijn een teruglopend marktaandeel in de lange-afstandtelefonie en een te traag inspelen op de marktvraag naar nieuwe diensten als Internet en persoonlijke '800-nummers'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×