Intel en IBM pakken PC-beheer aan

Intel gaat samen met IBM proberen de gebruikskosten van zwaardere PC's die in een netwerk zitten, aanzienlijk omlaag te brengen. Met name in de kosten die gepaard gaan met de ondersteuning van PC's, moet flink het mes worden gezet.

Beide ondernemingen willen daartoe standaarden ontwikkelen. Hiermee moeten installatie, configuratie en beheer van PC's in netwerken eenvoudiger worden. De alliantie richt zich op drie gebieden: PC netwerk-management hardware zoals IBM's 'Wake on lan' techniek, PC management software en PC-systemen. Beide ondernemingen willen hun krachten op dit gebied bundelen.
De eerste stap bestaat uit een integratie van de eerdergenoemde IBM-techniek voor het beheer van netwerken op afstand en de Fast Ethernet lan adapters van Intel en bijbehorende software. IBM gaat die Intel-produkten in zijn Pentium Pro en Pentium PC's inbouwen. De eerste apparaten waarvoor dit geldt komen in het eerste kwartaal van 1997 op de Amerikaanse markt. In de toekomst moet het installeren van (nieuwe software-versies op) PC's een stuk eenvoudiger worden. Twee nieuwe softwareprodukten gaan hiervoor zorgen: IBM's Lan Client Control Manager en Intels Landesk Configuration Manager.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.