Accoord over beveiliging DVD

Na uiterst moeizame onderhandelingen hebben de gezamenlijke DVD-fabrikanten, de computerindustrie en Hollywood een akkoord bereikt over de beveiliging van digitale video disk-spelers tegen het illegaal kopiëren van films.

De overeenkomst betekent dat het licht voor de opvolger van de CD-Rom nu op groen staat. De eerste spelers kunnen binnenkort op de markt komen. De computerindustrie had veel belang bij het overleg tussen het DVD-consortium en de Amerikaanse filmindustrie. Tot opluchting van de IT-branche is een oplossing gekozen die weliswaar niet ideaal is, maar de belangen van deze industrie niet al te zeer schaadt.
Uiteindelijk is een versleutelingstechniek gekozen, die voorkomt dat de DVD-schijfjes het voorwerp worden van piraterij. In de afspeelapparatuur wordt een voorziening ingebouwd die ervoor zorgt dat de films alleen op een televisiemonitor goed zijn te zien. Wanneer de filmbeelden worden overgezet naar opname-apparatuur komen er vervormingen. Bovendien heeft Hollywood het voor elkaar gekregen dat apparatuur in het ene werelddeel films afkomstig uit andere delen van de wereld niet kan afspelen. Het heeft dus geen zin films uit Amerika te halen en hier te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.