BT koopt rest aandelen MCI

British Telecom en de Amerikaanse MCI gaan samen een van de grootste telecommunicatie-ondernemingen ter wereld vormen. BT, thans reeds voor 20 procent eigenaar van MCI, wil de rest van de aandelen kopen voor ongeveer 22 miljard dollar.

De nieuwe combinatie, Concert Global Communications geheten, is van plan AT&T naar de kroon te steken. In Europa krijgt Unisource waarin PTT Telecom deelneemt, zware concurrentie.
De nieuwe combinatie kent een omzet van 42 miljard dollar en een jaarwinst van bijna 5 miljard dollar. Men is vooral sterk in het lange-afstandsverkeer. MCI is in Amerika vrij snel opgerukt naar de tweede plaats achter AT&T. Het verschil met AT&T wordt steeds kleiner. Verder hebben BT en MCI een krachtige ICT-positie op het snijvlak van communicatie en IT-diensten. Belangrijk doelwit is de Internet-markt. In juni van dit jaar kondigden de bedrijven al aan 's werelds eerste 'global Internet backbone'-netwerk te zullen bouwen. Onlangs werd bekend dat ze samen hoge-snelheidsdatadiensten tussen het Verenigd Koninkrijk en Amerika gaan exploiteren.
Samen hebben ze 43 miljoen klanten, particulieren en bedrijven, in ongeveer zeventig landen. Alleen de Japanse NTT, AT&T en Deutsche Telekom zijn nog een maatje groter.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.