FNV Bondgenoten haalt cao-looneis bij EDS

In het principe-akkoord dat FNV Bondgenoten heeft bereikt met ict-dienstverlener EDS staat een loonsverhoging van 3 procent per 1 augustus. Daarnaast zijn verbeteringen behaald op het gebied van onder meer reiskosten en overwerk.

Met de verhoging van 3 procent is de looneis gehaald die de vakbond bij het bedrijf neerlegde. "Ik ben blij met het behaalde resultaat", zegt vakbondsbestuurder Nevin Demirtas. "Het gaat goed met de ict-branche en met EDS, dus eigenlijk is het niet meer dan vanzelfsprekend." De onderhandelingen waren een zware bevalling. In september vorig jaar startten beide partijen met gesprekken over de cao voor 2007, om vorige week een principe-akkoord te bereiken. "Een voldragen cao", grapt Demirtas. Enig tegenwind werd veroorzaakt door de gesprekken over de pensioenregeling. "Ik kan er inhoudelijk niet teveel op ingaan, maar de FNV is tevreden met de uitkomst." Het akkoord ligt nu ter goedkeurig bij de leden van de vakbond, die twee weken de tijd hebben om erover te stemmen.

Wanneer het principe-akkoord wordt goedgekeurd, beginnen na de zomer de nieuwe gesprekken voor de cao van volgend jaar. Demirtas wil daarin meer verbeteringen zien op andere aspecten dan het salaris. "Dat we de looneis hebben gehaald, is mooi, maar voor volgend jaar wil ik betere afspraken maken over de sociale aspecten. Zo heeft EDS nu de intentie uitgesproken om het aantal stageplaatsen op te schroeven naar twintig. Op een bedrijf met 1500 medewerkers, vind ik dat te weinig. Bij FNV Bondgenoten willen we dat zoveel mogelijk jongeren en jeugd uit kansarme milieus stage kunnen lopen, ook in een succesvolle industrie als de ict. Ook moeten de opleidingen bij de volgende gespreksrondes meer aandacht krijgen." EDS heeft aangegeven hiervoor open te staan. Zoals Demirtas het verwoordt: "EDS vindt het belangrijk om, in de huidige it-markt waar goed gekwalificeerd personeel belangrijk is, goede mensen te behouden en aan te trekken. De volgende cao moet aantrekkelijk genoeg zijn voor medewerkers om bij EDS te blijven en voor nieuwe werknemers om bij het bedrijf te komen werken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-15T10:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.