Europese munt kost 100 miljard

Het aanpassen van maatwerksoftware voor de Europese munt gaat organisaties op dit continent meer dan 100 miljard dollar kosten. Dit is nog exclusief de noodzakelijke investeringen in PC-applicaties en standaard softwarepakketten.

Als de Europese munt nog voor het jaar 2000 ingevoerd wordt, zullen bovendien 40 tot 60 procent van de organisaties niet klaar zijn met de aanpassingen. Deze schokkende voorspellingen zijn afkomstig van Gartner Group. De 100 miljard dollar die de Europese economie moet investeren in de Euromunt is qua omvang te vergelijken met de kosten van software-aanpassingen voor het jaar 2000.
"Voor produktie- en industriële systemen zijn de gevolgen groot, omdat de financiële verwerking vaak volledig geïntegreerd is. Noodzakelijke veranderingen zijn ondermeer het aanpassen van de schermen en rapporten om ruimte te maken voor de nieuwe munt, verandering van de database-schema's en conversie van historische gegevens. Organisaties die nu nog met één munteenheid werken, worden gedwongen over te schakelen op meerdere valuta, al was het maar om zowel historische (lokale munt) als nieuwe gegevens (Euromunt) te kunnen verwerken", aldus analist A. Dailey. Ook duidt het bureau op apparatuur die fysiek met geld omgaat; hiervoor zijn in de meeste gevallen aanpassingen nodig van zowel de software als de hardware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.