Lieven weg als topman bij Vobis

Theo Lieven, de 44-jarige president en samen met Rainer Frailing oprichter van PC-fabrikant Vobis, vertrekt aan het eind van het jaar. Zijn opvolger wordt Gert Huegler.

Lieven gaat zich toeleggen op een nieuwe carrière in de muziekindustrie. Een van de eerste acties van deze amateurpianist is de opening van een winkel in klassieke muziek-CD's in Berlijn. Hij blijft als consultant verbonden aan Vobis, maar wil verder weinig meer met de computerbusiness te maken hebben.
Over zijn beweegredenen wil Lieven niets kwijt, maar volgens insiders heeft zijn besluit om af te treden te maken met het steeds harder wordende karakter van de ingezakte markt. Kostenbesparingen staan nu centraal, in schrille tegenstelling tot de explosieve groei van de laatste jaren. En in zo'n klimaat voelt een creatieve visionair, zoals hij wel eens is genoemd, zich niet thuis. Lieven en Frailing onderhandelen over de verkoop van hun gezamenlijk minderheidsaandeel (25 procent) aan het handelsconglomeraat Metro. Dit bedrijf heeft al 65 procent van de Vobis-aandelen in bezit. De resterende 10 procent is in handen van Siemens Nixdorf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.