Lucent Technologies op eigen benen

Lucent Technologies, leverancier van telecommunicatie-netwerken en -systemen, staat definitief op eigen benen. Nadat in april van dit jaar al 17,6 procent van de aandelen door AT&T was verkocht, is onlangs de resterende 82,4 procent van de hand gedaan.

Vorig jaar september maakte AT&T bekend zich op te splitsen in drie aparte beursgenoteerde ondernemingen: het 'nieuwe' AT&T (telecommunicatiediensten), NCR (automatisering) en een onderneming die zich toelegt op de levering van telecommunicatiesystemen. Dit laatste bedrijf kreeg in februari van dit jaar de naam Lucent Technologies mee.
"Wij beginnen een nieuw leven als een volledig onafhankelijke Fortune 40-onderneming met een omzet van 21 miljard dollar", zo reageert Henry Schacht, voorzitter enchief executive officer van Lucent. Het bedrijf biedt werk aan 125.000 mensen, waarvan 25 procent buiten de Verenigde Staten werkzaam is. In Nederland telt het bedrijf 3200 werknemers, verspreid over Hilversum (hoofdkantoor), Huizen, Leidschendam en Nieuwegein. Overigens is ook het onderzoeks- en ontwikkelinstituut Bell Laboratories onderdeel van Lucent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable