Analyse-tools Cognos ook op server

De nieuwste versie van de analyse-tools Impromptu en Powerplay worden uitgerust met een component op de server. Hiermee moeten complexere analyses op meer gegevens sneller uit te voeren zijn.

Cognos levert sinds 1990 software, waarmee eindgebruikers eenvoudig rapporten kunnen ophalen uit grote databases en analyses kunnen uitvoeren op deze gegevens. Aan de nieuwste versie van deze tools, is voor het eerst een server-component toegevoegd. Impromptu en Powerplay zijn bovendien vergaand met elkaar geïntegreerd. De grafische interface werd geheel aangepast aan Windows 95, met behoud van compatibiliteit aan eerdere versies van dit besturingssysteem.
Vorige versies van Powerplay konden niet meer dan 500.000 gegevens bevatten. De nieuwe versie kan er 2 tot 5 miljoen op de desktop aan en nog eens minimaal 10 miljoen op de server. Bovendien breidde de fabrikant de mogelijkheden uit tot modellering van bedrijfssituaties en werden er faciliteiten geschapen voor eenvoudiger distributie en gebruik van de software. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van met name Powerplay, kan een proefversie (10 megabyte) opgehaald worden ophttp://www.cognos.com. Hierbij worden gegevens van de Fortune 500 geleverd, zodat een basis bestaat waarop analyses los te laten zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.