Toekomst besturingssysteem Mac vaag

De geruchtenstroom rond de toekomst van het besturingssysteem van Apple's Macintosh zwelt aan. Enige weken geleden liet topman Gilbert Amelio zich in de The Wall Street Journal ontvallen dat er een fundamentele verandering verwacht mocht worden.

Kort daarop verweerde Apple zich door te stellen dat de woorden van Amelio verkeerd geïnterpreteerd waren. Recentelijk voorspelde een niet nader genoemde woordvoerder "een belangrijke strategische annoncering" op het gebied van het besturingssysteem. Ook andere medewerkers zouden hints gegeven hebben in deze richting. Bovendien wijzen sommige uitspraken vaninsiders erop, dat al het werk aan Copland stilgezet is.
Eén van de vaste fundamenten onder de geruchten vormen de onderhandelingen die Apple nu al weken voert met destart-up softwarefabrikant Be. Dit bedrijf is in 1991 opgericht door Jean-Louis Gassee, een ex-medewerker van Apple. Het zou een eersteklas besturingssysteem ontwikkeld hebben, waarvan de directie van Apple zeer gecharmeerd is. Als Apple uiteindelijk kiest voor het besturingssysteem van Be, dan wordt dit ingezet als concurrent van Windows NT. Op dit moment beschikt Apple niet over server-software die de strijd met NT aankan. Probleem met Be is dat het niet compatibel is met bestaande Mac-programma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.