Delphi 97 moet Borland uit slop halen

Spannende tijden breken aan voor Borland. De volgende release van Delphi kan de standaard worden voor het ontwikkelen van gedistribueerde applicaties. Het produkt is onder de codenaam Ivory al in omloop gebracht, maar zal na deze bèta-fase als Delphi 97 door het leven gaan.

De functionaliteit van de nieuwe versie is aanmerkelijk beter dan die van Delphi 2.0. Met de nieuwe gedistribueerde ontwikkelmogelijkheden kunnen programmeurs client-applicaties maken die niet groter zijn dan 15 kilobyte. Ook de database-ondersteuning is aanzienlijk verbeterd door ondermeer toe te voegen: 32-bit drivers voor Oracle, Informix, Sybase, SQL Server, DB2 en het eigen Interbase.
Terwijl op de Comdex de eerste reacties louter positief zijn, is de toekomst van softwarebouwer Borland nog steeds onzeker. "Met een goede technologie en de loyaliteit van ontwikkelaars ben je er nog lang niet", is een veel gemaakte opmerking. "Borland staat er financieel slecht voor. Voor gebruikers kan dit een reden zijn om zich niet over te geven aan Delphi. Dit zou de doodklap voor de ontwikkelaar zijn en wellicht het einde van een - zoals het er nu naar uitziet - produkt met grote potentie", aldus een van hen. "De bèta-versie is zeer stabiel, maar het kost ons de grootste moeite om het management te overtuigen van de kracht van het produkt. Zij zijn huiverig voor de zwakke positie van het bedrijf", zegt een tester.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.