Netwerk-PC laat op Comdex tanden zien

Voor ontwikkelaars en leveranciers van de netwerkcomputer (NC) is de Amerikaanse computerbeurs Comdex Fall de eerste gelegenheid om met hun produkten goed uit te pakken.

Naast Sun en IBM, dat voor de NC zelfs een speciale divisie in het leven heeft geroepen, showden ook Motorola en Hitachi Data Systems hun versie van de netwerk computer op basis van de Power-PC-processor. Network Computer Devices, dat ondermeer de machines voor IBM bouwt, komt zelf met een NC die voldoet aan de specificaties van Sun en Oracle, maar die ook aansluit op de ideeën van Microsoft en Intel over de zogenoemde NetPC.
Verder was op de Comdex Fall een belangrijke rol weggelegd voor Digital Equipment. Vijf potentiële NC-leveranciers toonden op de Dec-stand hun systemen ontwikkeld op basis van de ARM 7500- en een geupdate Strongarm-processor. Laatstgenoemde is een verbeterde versie van de SA-110, die succesvol is in pda's (personal digital assistance). Maar niet alleen de gevestigde hardwareleveranciers zien brood in de NC. Ook software-ontwikkelaar Corel komt met een eigen machine. Deze NC zal ook een hoeveelheid ingebakken software bevatten, zoals Corel Office for Java en Corelvideo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.