Web populairste document-opener

Het wereldwijde web (WWW) is in zeer korte tijd uitgegroeid tot de meest gebruikte methode om digitale documenten in te zien. Bijna de helft van de ondernemingen die digitale 'document viewers' inzetten (47 procent), blijkt het Web hiervoor op ruime schaal te gebruiken.

Netscape Navigator is met een aandeel van 79 procent verreweg de populairste 'browser'. Dit is de voornaamste conclusie uit een onderzoek van Xplor International, een vereniging die zich beweegt op het gebied van elektronische document-informatiesystemen.
Na de WWW-viewers volgt op korte afstand de Adobe Acrobat Reader-software. Deze software wordt in het bedrijfsleven veel gebruikt om documenten gemakkelijk langs elektronische weg te distribueren. Door 40 procent van de bedrijven werd Adobe Acrobat genoemd. De opmars van Internet en Adobe is ten koste gegaan van softwarepakketten die geschikt zijn voor centraal gebruik in de computerkamer zoals Xerox Metacode of IBM AFP Workbench. E-mail, Internet en intranet worden momenteel door 42 procent van de bedrijven gebruikt als alternatieven voor kleine hoeveelheden drukwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.