Society pakt domeinnamen aan

Om problemen met Internet-domeinnamen op te lossen is een nieuw internationaal comité benoemd. Het Internet International Ad Hoc Committee (IAHC) is opgericht naar aanleiding van de toenemende discussie over een voorstel om extra wereldwijd geldende registraties en internationale 'Top Level Domains' (iTLD's) in het leven te roepen.

Het deel uiterst rechts in een Internet-adres wordt het 'top level domain' genoemd. Vaak is dat een landcode (zoals 'nl' voor Nederland), maar met name in de Verenigde Staten worden vaak speciale top-leveldomeinen gebruikt zoals 'com' (bedrijven), 'edu' (educatieve instellingen) en 'gov' (overheid).
Dit is historisch zo gegroeid. Enkele jaren geleden was immers nog niet te voorzien hoe rap de expansie van Internet zou gaan. Maar belangrijk voor de toekomstige groei van het Net is dat een aantal nijpende kwesties wordt opgelost. Donald Heath, topman van de Internet Society, kondigde het nieuwe comité vorige week dinsdag aan. Hij toonde zich verheugd over de samenstelling van het comité, dat elf internationale experts telt uit verschillende vakgebieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.