Meer kans op telecom-akkoord WTO

Daags nadat de Europese Unie concessies deed aan een wereldwijde liberalisering van de telecommunicatiemarkt, hebben ook de Verenigde Staten water in de wijn gedaan.

Hiermee is de kans aanzienlijk groter geworden dat voor de uiterste datum van 15 februari 1997 hierover internationale overeenstemming wordt bereikt. De Wereld Handels Organisatie (WTO) is daarvoor het aangewezen platform. Mislukken de onderhandelingen in WTO-verband toch, dan zal naar alle waarschijnlijkheid deze eeuw geen verdrag meer mogelijk zijn.
De Europese Unie heeft een snellere liberalisering in enkele lidstaten aangeboden. Vrijwel alle algemene beperkingen in de grotere Europese markten zullen worden opgeheven, als het tot een multilaterale overeenkomst komt. De beperkingen die Spanje en België wilden opleggen aan buitenlandse investeerders, zijn van de baan. Maar Frankrijk en Portugal houden nog wel restricties aan. Alle beperkingen op satelliet-diensten worden opgeheven. De Amerikaanse regering heeft hierop direct positief gereageerd. Buitenlandse bedrijven die onderzeese kabels aanleggen, mogen in Amerika aan land komen. Niet-Amerikanen krijgen verder de toegang tot de Amerikaanse markt voor satelliet-communicatie en kabeldiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.