Schil Netscape pas over half jaar

Met software voor netwerk-management en het oproepen van op gebruikers toegesneden informatie doet Netscape een aanval op de gevestigde markt voor besturingssystemen.

De programmatuur, die de codenaam Constellation draagt en op zijn vroegst in het voorjaar van 1997 beschikbaar is, moet zich gaan gedragen als een systeem bovenop Windows, Mac OS of Unix. De software wordt een onderdeel van Netscape Communicator, de client-programmatuur die het bedrijf vóór het einde van dit jaar wil introduceren.
Als Netscape's plannen slagen zal Constellation een universeel werkblad worden, waarmee Windows en andere besturingssystemen uit het zicht verdwijnen. Belangrijk hierbij is de Castanet-technologie die Netscape van het startende bedrijf Marimba in licentie heeft genomen. Constellation moet het beheer van netwerken versoepelen door gebruikers bijvoorbeeld 's nachts te voorzien van de laatste software-versies. Castanet stelt gebruikers tevens in staat om hun informatievergaring te automatiseren en een persoonlijke tint te geven. Netscape heeft hiervoor ook een overeenkomst afgesloten met Pointcast. Castanet zal tevens zorgen voor de uitwisselbaarheid van softwarecomponenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.