Gerommel in AS/400-top IBM

Vier topmanagers van IBM's AS/400-divisie zijn opgestapt in een periode van slechts enkele weken. Half november bereikte de migratiegolf zijn hoogtepunt met het vertrek van algemeen directeur Bob Dies.

Alle managers, van software-ontwikkeling, marketing en produktontwikkeling, verlieten hun posten vanwege interne promotie. Dies wordt opgevolgd door Bill Zeitler, voorheen directeur produkt-marketing. De overige drie managers krijgen vervangers die weinig of geen achtergrond in de AS/400-wereld hebben.
Adviesbureau Gartner Group zet vraagtekens bij deze wisseling van de wacht. Met een compleet nieuw management dicht het bureau de divisie weinig overlevingskansen toe. Met de wel ervaren Zeitler in het management-team moet het volgens Gartner echter wel lukken. Hij loopt al zeven jaar rond in de AS/400-divisie. "Zeitler is niet alleen IBM's beste keus, maar misschien zelfs de enige keus", aldus Gartner. Volgens het bureau zal IBM de komende zes maanden nodig hebben om het nieuwe management in te werken en om een nieuwe strategie op te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.