Managed hosting door True

Dienstverleners doen het goed

 

De groeicijfers van het afgelopen jaar worden door de zakelijke dienstverleners dit jaar doorgezet. In het eerste kwartaal van het jaar nam de omzet verder toe, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De stemming onder de dienstverleners voor het tweede kwartaal is optimistisch. Dit optimisme is nu ruim een jaar aanwezig. De omzet nam in de eerste drie maanden van dit jaar met 12 procent toe, dat is meer dan in de voorgaande kwartalen. Ict-dienstverleners hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze omzetgroei, maar het waren vooral de uitzendbedrijven die, net als de voorgaande kwartalen, hun stempel drukten op deze ontwikkeling, aldus het CBS.

Er wordt nog steeds veel personeel gezocht in de zakelijke dienstverlening, maar er is geen stijging te zien in het aantal vacatures. Dat blijft redelijk stabiel rond de vijftigduizend. Het is in toenemende mate lastig voor dienstverleners om de vacatures op te vullen.

De dienstverleners zijn zeer optimistisch over het huidige kwartaal. Zij verwachten een verdere stijging van orders en dus een voortgaande omzetstijging. Bijna de helft van de ondernemers (41 procent) verwacht zijn of haar personeel uit te breiden, slechts 5 procent voorziet een daling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2015410). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij CBS
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×