Eén Europees onderzoeksprogramma voor ICT

Het ziet er naar uit dat er bij het komende (vijfde) Kaderprogramma van de Europese Unie één enkel onderzoeksprogramma komt voor informatie- en communicatie-technologie.

Nu zijn er nog drie verschillende onderdelen. Maar deze zijn zo nauw met elkaar verbonden, dat ze gemakkelijk kunnen worden samengevoegd, aldus het EU-comité dat het telematica-deel evalueerde. Geslepen indieners van subsidie-aanvragen kunnen misbruik maken van de huidige overlappingen. Voor het samengevoegde initiatief is al een naam gesuggereerd: Informatie Maatschappij Onderzoek Programma.
De Europese Commissie wil begin volgend jaar een gedetailleerd werkdocument publiceren over het vijfde Kaderprogramma. In maart volgt het formele voorstel. Het technologie-project Eureka krijgt een andere opzet. Er moet meer samenhang komen tussen de geldverslindende technologie-programma's van de Europese Unie en Eureka. De Europese Commissie wil het vijfde Kaderprogramma uit drie thema's laten bestaan: de levende wereld en het eco-systeem, de informatiemaatschappij en concurrerende en bestendige groei. Daarnaast worden drie horizontale programma's onderscheiden: internationale samenwerking, innovatie en midden- en kleinbedrijf en menselijk kapitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.