Managed hosting door True

Eén Europees onderzoeksprogramma voor ICT

Het ziet er naar uit dat er bij het komende (vijfde) Kaderprogramma van de Europese Unie één enkel onderzoeksprogramma komt voor informatie- en communicatie-technologie.

Nu zijn er nog drie verschillende onderdelen. Maar deze zijn zo nauw met elkaar verbonden, dat ze gemakkelijk kunnen worden samengevoegd, aldus het EU-comité dat het telematica-deel evalueerde. Geslepen indieners van subsidie-aanvragen kunnen misbruik maken van de huidige overlappingen. Voor het samengevoegde initiatief is al een naam gesuggereerd: Informatie Maatschappij Onderzoek Programma.
De Europese Commissie wil begin volgend jaar een gedetailleerd werkdocument publiceren over het vijfde Kaderprogramma. In maart volgt het formele voorstel. Het technologie-project Eureka krijgt een andere opzet. Er moet meer samenhang komen tussen de geldverslindende technologie-programma's van de Europese Unie en Eureka. De Europese Commissie wil het vijfde Kaderprogramma uit drie thema's laten bestaan: de levende wereld en het eco-systeem, de informatiemaatschappij en concurrerende en bestendige groei. Daarnaast worden drie horizontale programma's onderscheiden: internationale samenwerking, innovatie en midden- en kleinbedrijf en menselijk kapitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.