Platenindustrie vreest piraterij

De International Federation of the Phonographic Industry (Ifpi), waarin alle grote platenmaatschappijen zijn vertegenwoordigd, heeft een oproep gedaan nieuwe regelingen te treffen voor de copyrights-bescherming van muziek.

Met name Internet ziet de platenindustrie als een enorme bedreiging voor de continuïteit. Ze vrezen miljarden dollars aan omzet en rechten mis te lopen door het illegaal up- en downloaden en ten gehore brengen op Internet van bestanden met de muziek van hun cd's.
De platenindustrie deed deze oproep aan de vooravond van de vandaag in Genève gestarte VN-conferentie over copyrights en intellectueel eigendom. Zelf blijkt de platenindustrie niet al te veel te kunnen ondernemen tegen de digitale mogelijkheden van de elektronische markt. Men vraagt de World Intellectual Property Organization (de organisator van de conferentie) een kader te scheppen waarbinnen rechtsgeldig onderhandeld kan worden over de prijs van het gebruik van muziek via online informatiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.