Europese IT-markt groeit als kool

Volgens bureau Frost & Sullivan is de Europese markt nu goed voor een omzet van ruim 177 miljard dollar. Dit bedrag zal de komende vijf jaar dusdanig groeien dat het in 2002 meer dan 260 miljard dollar groot zal zijn.

In de IT-markt van 2002 neemt dienstverlening een prominente plaats in met 36,5 procent van de totale omzet. Op de tweede plaats komt hardware met 33 procent, gevolgd door software met 20 procent. Geografisch gezien neemt Duitsland de belangrijkste plaats in met een omzetaandeel van 28,2 procent, gevolgd door Frankrijk en Groot-Brittannië met respectievelijk 16,7 en 16,2 procent.
"De komende jaren zullen bedrijven als Compaq, IBM, Apple, Nec en Packard-Bell de grootste marktaandelen hebben. Veel goeds verwacht het onderzoeksbureau van de Centraal- en Oosteuropese markten. "Deze landen lopen nog achter, zodat te verwachten is dat hier fikse investeringen gepleegd zullen worden. Als één van de belangrijkste trends van de komende jaren ziet het bureau de fusie tussen de IT-sector en de telecommunicatie-industrie. "Er zullen enorme conglomeraten gevormd worden om de complexe technische problemen op te lossen."
 

De Europese IT-markt in 2002
Hardware33 procent
Software20 procent
Dienstverlening37 procent
Overige10 procent
Totale markt 260 miljard dollar

.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.