Metamorfose Europese industrie

"Ondernemingen met activiteiten in Europa kunnen een periode tegemoet zien van concurrentie en verandering die haar weerga in de geschiedenis niet kent".

Deloitte & Touche Consulting Group stelt dit in een rapport. "Er zijn wetswijzigingen op komst, zoals de liberalisatie van industrieën en de introductie van de gemeenschappelijke munteenheid, die mogelijk een positieve invloed hebben op de concurrentiekracht van de Europese industrie. De negatieve kant van dit verhaal is de onzekerheid over de gevolgen. Zo bestaat er twijfel of de veranderingen wel snel en ver genoeg gaan en om de concurrentiepositie van Europa veilig te stellen."
"Banken ondergaan grote veranderingen om de transacties te kunnen uitvoeren in de gezamenlijke munteenheid en om het personeel hiervoor op te leiden. Detailhandelsorganisaties verwachten dat de kosten van overschakeling zo'n 34 miljard dollar bedragen. De plannen om een half jaar te werken met twee munteenheden kan deze kosten makkelijk verdubbelen. Een ander probleem vormt de noodzaak voor bedrijven om zich in iedere lidstaat afzonderlijk te registreren. Hierdoor krijgen ze te maken met tegenstrijdige wetgevingen. De hiermee gepaard gaande kosten van juridische procedures liggen rond de 30 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.