Patent toegekend voor semantische laag

Business Objects heeft een patent gekregen voor de uitvinding van de semantische laag en de semantisch dynamische objecten. Deze schermen eindgebruikers af van de complexe structuur van databases, terwijl ze wel toegang hebben tot de gegevens.

Business Objects, leverancier van geïntegreerdequery, reporting en online analytical processing-software, heeft beide technieken reeds toegepast in het gelijknamige pakket Businessobjects, een bedrijfsintelligente oplossing voor beslissingsondersteuning. Het patent is toegekend door het United States Patent and Trademark Office.
De semantische laag bestaat uit programmatuur die niet-technische eindgebruikers een begrijpelijke weergave van de gegevens uit databases biedt. De software zorgt ervoor dat het technisch taalgebruik van de database overeenkomt met de gangbare bedrijfsterminologie. Met semantisch dynamische objecten doelt Business Objects op een techniek met behulp waarvan gebruikers zakelijke termen kunnen combineren tot allerlei queries. Deze kunnen vervolgens worden voorgelegd aan een database, waarbij de gebruiker er zeker van is dat de verkregen resultaten juist zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.