Nog geen standaard voor 56 Kbps-modems

De vier belangrijkste ontwikkelaars van 56 Kbps-modems leggen hun voorstellen tot standaardisatie voor aan verschillende instanties. Hierdoor zal het waarschijnlijk nog lang duren voordat een officiële universele standaard van kracht wordt.

US Robotics stuurde zijn x2-standaard aan de International Telecommunications Union (ITU), die wereldwijde standaarden voor modems definieert. Concurrenten Motorola, Rockwell en Lucent Technologies werken echter samen aan een standaard die ze willen voorleggen aan het orgaan dat de standaarden vastlegt voor Noord-Amerika, de Telecommunications Industry Association (TIA). Het trio wilde US Robotics betrekken bij hun samenwerking maar kreeg nul op het rekest. Het duurt vaak twee jaar of meer om een ITU-standaard te formuleren. De TIA is een kortere route; Motorola, Rockwell en Lucent hopen medio volgend jaar een goedgekeurde specificatie te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.