NTT in drie bedrijven opgesplitst

Het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld, Nippon Telegraph & Telephone (NTT) uit Japan, wordt in drie afzonderlijke bedrijven opgesplitst. Er komt een bedrijf voor de oostelijke provincies en een bedrijf voor het westen van Japan.

Tenslotte wordt een apart bedrijf voor lange afstands-verkeer opgericht, dat ook internationaal actief mag worden. Het geheel wordt overkoepeld door een holding, zodat er juridische banden blijven bestaan.
De opsplitsing is het sluitstuk van een jarenlange discussie. In Japan bestond ontevredenheid over het functioneren van de telecommunicatie-gigant. NTT staat bekend als een bolwerk van conservatisme. Nieuwe technieken worden in een laag tempo ingevoerd. Maar vooral de hoge tarieven zetten kwaad bloed. In Japan kost het 50 keer zo duur om toegang te krijgen tot Internet als in de Verenigde Staten. Ook internationaal bellen is duur. De opsplitsing gaat niet van harte. NTT heeft lang geprobeerd dit tegen te houden. Maar de Japanse overheid had dankzij een belang van 65 procent het laatste woord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.