Dbms voor ongestructureerde data

Met de introductie van Universal Server zegt Informix het eerste bedrijf te zijn dat een 'open object-georiënteerd en relationeel database-management-systeem' op de markt brengt. De Universal Server is een integratie van het parallelle rdbms van Informix met het multimediale exemplaar van Illustra.

Een jaar geleden werd Illustra overgenomen. Informix speelt met dit nieuwe produkt in op de verwachting dat databases in staat moeten zijn ongestructureerde data zoals video, film en geluid te verwerken. De architectuur van Illustra is speciaal ontworpen voor het kunnen opslaan en beheren van deze vorm van gegevens.
Er zijn nu bijna dertig modules voor de Universal Server beschikbaar, een aantal dat in de loop van volgend jaar met ruim vijftig zal worden uitgebreid. Het gaat hierbij om allerlei datablades, zoals voor datawarehousing, digitale media, topografische toepassingen, documentverwerking, ondersteunen van Html en het genereren van webpagina's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.