Succes Navigator frustreert Cern

Netscape-topman Jim Clark steekt niet onder stoelen of banken dat hij fors aan Internet heeft verdiend. De beursgang van Netscape leverde hem honderden miljoenen dollars op. Dit succes wordt hem niet door iedereen gegund.

Laatst ontmoette hij nog onderzoekers van het researchinstituut Cern in Genève. Het wereldwijde web is daar oorspronkelijk ontwikkeld als een lokaal informatiesysteem voor eigen gebruik. De Cern-onderzoekers kunnen zich volgens Clark wel tien keer voor het hoofd slaan dat ze hun vinding niet te gelde hebben gemaakt.
"Deze onderzoekers zijn nog altijd kwaad over het feit dat ik en niet zij hiervan de financiële vruchten hebben kunnen plukken. Maar deze mensen vergeten dat de eerste 'browser' mij in zes maanden tijd 12 miljoen dollar heeft gekost. Eigen geld wel te verstaan. De commerciële ontwikkeling van het Web en dan vooral het op de markt brengen van de browsers zijn financieel niet zonder risico geweest. Meer dan eenderde van mijn vermogen heb ik destijds in de waagschaal gesteld. En dat terwijl veel mensen toen zeiden dat met 'browsers' geen droog brood viel te verdienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.