Akkoord afschaffen invoerrechten

De Verenigde Staten en de Europese Unie zijn het op de wereldhandelstop in Singapore eens geworden over het afschaffen van de invoerrechten op informatietechnologie. Hierdoor is de weg vrij gekomen voor een wereldwijd ITA-akkoord (Information Technology Agreement).

Europees commissaris voor handelszaken Sir Leon Brittan noemt de overeenkomst, die bereikt is na drie dagen intensief onderhandelen, één van de grootste stappen in de richting van wereldwijde vrije handel.
Verwacht wordt dat Canada, Japan, veel Asean-leden (Associaton of Southeast Asian Nations), andere nieuw geïndustrialiseerde landen, en niet-EU landen in Europa nog voor het eind van de conferentie zich achter de overeenkomst zullen scharen. De heffingen op informatie- en communicatie-technologie (wereldwijd goed voor 600 miljard dollar) zullen waarschijnlijk in vier stappen - beginnend in 1997 en eindigend in 2000 - verdwijnen. De overeenkomt gaat gelden voor de meeste IT-produkten. Buiten het verdrag vallen (onder druk van Europa) CD-Roms en consumenten-elektronica en (onder druk van de VS) glasvezels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.