Apple koopt Next van Steve Jobs

Apple Computer gaat voor 400 miljoen dollar Next Computer overnemen. Hierdoor komt Steve Jobs terug bij het bedrijf dat hij twintig jaar geleden samen met Steve Wozniak in een garage begon.

Jobs werd in 1985 door toenmalig Apple-topman John Sculley (ex-Coca Cola) ontslagen na verschillen van inzicht over de te volgen bedrijfskoers. Jobs startte toen het bedrijf Next Computers dat zich onderscheidde door een opvallend vormgegeven PC met het object-georiënteerde besturingssysteem Nextstep. De hardware werd na bedrijfsproblemen eind jaren tachtig afgestoten, waarna Next zich volledig concentreerde op de software.
Met name om dit besturingssysteem is het Apple te doen. Het bedrijf is al maanden op zoek naar hulp van buitenaf nadat de eigen ontwikkeling van een nieuw besturingssysteem voor de Macintosh, code-naam Copland, op een mislukking was uitgelopen. Met de acquisitie hoopt Apple de software-technologie in huis te halen om het technisch verouderde Mac OS terug te brengen in de race met Windows van Microsoft. Jobs zal in deeltijd terugkeren bij Apple en komt als adviseur aan het hoofd te staan van een project dat de Macintosh-software gaat herschrijven op basis van Nextstep. Hij rapporteert aan Apple-voorzitter Gilbert Amelio. De laatste hoopt nog in 1997 met een nieuw Mac-besturingssysteem op de markt te kunnen komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.