Gartner bezorgd over aankoop Baan

In reactie op de overname van Antalys door Baan Company uit IT-adviesbureau Gartner Group bedenkingen over de capaciteit van Baan om alle technologie snel te integreren in de eigen produktlijn.

Desondanks erkent het bureau dat Baan met deze acquisitie de voorsprong op de concurrentie, Sap en Oracle, uitbouwt. Antalys levert een verkoop-configuratiesysteem met de naam Classys. Baan is van plan de technologie te integreren in Baan IV, een systeem voorenterprise resource planning (erp). Classys blijft ook bestaan als zelfstandig produkt, dat door Antalys zelf op de markt gebracht wordt.
Hoewel het hier niet gaat om een majeure overname, acht Gartner de toegevoegde waarde groot. Men maakt zich echter zorgen of Baan niet te veel hooi op de vork neemt. "De eerste integratie staat gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar. Dit is een behoorlijk intensief project. Baan kampt toch al met een relatief laag R&D-budget. Ook zijn de service en ondersteuning al zwak. Bovendien is Antalys verder met de integratie met Sap, Oracle en JD Edwards dan met Baan. Gartner verwacht dat Baan niet eerder dan in 1998 met een volledig geïntegreerd produkt op de markt kan komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.