Kwart huishoudens online in 2001

Onderzoeksbureau Datamonitor voorspelt een enorme groei van het aantal Internet- en online-aansluitingen in Westeuropese huizen tussen nu en 2001. Op dit moment bedraagt het aantal huishoudens met een aansluiting slechts 2 procent.

Duitsland blijft de grootste markt. Daar zijn nu 1,1 miljoen huishoudens met Internet-toegang. In 2001 zijn dat er volgens Datamonitor al meer dan 11 miljoen. Engeland blijft de tweede plaats bezet houden en Frankrijk de derde. Nederland staat nu op de vijfde plaats met 144.000 aansluitingen. In 2001 telt Nederland er bijna 2 miljoen, aldus Datamonitor.
Het aantal aansluitingen is groter dan het werkelijke gebruik ervan. Concurrent IDC onderzocht het Europese Internet-gebruik door zowel bedrijven als particulieren tot het jaar 2000. Hun top-vijf aan het eind van 1996 ziet er totaal anders uit dan die van Datamonitor. Plaats een en twee - ingenomen door Duitsland en Engeland - zijn nog gelijk. Frankrijk, bij Datamonitor prominent op drie, komt bij IDC niet voor bij de eerste vijf. Daar komt Nederland op drie, gevolgd door Zweden. Het totale aantal Internet-gebruikers - zowel bedrijven als particulieren - is volgens IDC 35 miljoen in 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.