Veel interesse in Nederland voor Internet

Een op de twaalf Nederlanders van 13 tot en met 65 jaar heeft wel eens van Internet gebruik gemaakt. Deze groep is ongeveer 850.000 mensen groot. Ongeveer 250.000 mensen zijn zeker van plan dit jaar op Internet te gaan.

Naar schatting 725.000 mensen is dit misschien van plan. Dit blijkt uit cijfers van GFK Interact. Ook is een onderzoek gehouden onder 95 regelmatige Internet-gebruikers. Zo is gepeild welk belang wordt gehecht aan een aantal Internet-specifieke kenmerken. 82 Procent vindt het van groot belang dat de aangeboden informatie actueel is. De mogelijkheid om plaatjes over te slaan wordt door 53 procent belangrijk gevonden. 36 Procent vindt het belangrijk op een 'site' zijn mening te kunnen geven en 27 procent acht de gebruikte kleuren op een Internet-pagina van groot belang.
Spontaan gaf daarnaast maar liefst 18 procent van de ondervraagde Internet-gebruikers te kennen de logische opbouw en overzichtelijkheid van 'sites' heel belangrijk te vinden. Snelheid werd slechts door 4 procent van de ondervraagden spontaan genoemd. De helft laat zich door de kosten van het gebruik weerhouden om Internet te gebruiken wanneer ze dat willen. 31 Procent trekt zich niets aan van de kosten. Ook is gevraagd of Internet vrij van reclame-boodschappen moet blijven. 41 Procent vindt van wel, 37 procent niet. Een magere 8 procent meent dat betalen via Internet veilig is, 56 procent geeft expliciet te kennen het daar niet mee eens te zijn. De rest weet het niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.