Optiebeurs dit jaar over op 'Switch'

Het nieuwe, sterk geautomatiseerde handelssysteem van de Europese optiebeurs (EOE) zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen worden ingevoerd.

Als gevolg van de elektronische order aan- en afvoer en het elektronisch matchen zullen arbeidsplaatsen verloren gaan. Joost Kuiper, de scheidend algemeen directeur van de EOE, zei dit in zijn Nieuwjaarsbijeenkomst. Het nieuwe gecombineerde handelssysteem (Switch) maakt een zware personele reorganisatie binnen de EOE noodzakelijk.
Eind december 1992 werd besloten tot een gecombineerd handelssysteem. Dit gaf grote onrust onder handelaren. Protesten van leden leidden tot veranderingen in de opzet van het systeem. Achteraf bleek dat hier en daar wat teveel rekening was gehouden met de eisen van de gebruikers, aldus de EOE-leiding. Maar het systeem ontwikkelt zich nu voorspoedig. Volgens Kuiper hebben personeel en het ontwikkel-consortium enorme inspanningen verricht. Het consortium bestaat uit Tandem, CMG en ISM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.