Topman Novell wordt directeur bij KPN

Leo Roobol, directeur van Novell Nederland, gaat op 1 april over naar de Koninklijke PTT Nederland (KPN). Hij wordt daar de nieuwe directeur sales & marketing operations bij PTT Telecom Netwerkdiensten.

Zijn vertrek werd vlak voor kerst aan het personeel meegedeeld. Roobol die eerst een overheidsbaan had, werkte ruim 6,5 jaar voor Wordperfect (later Novell). Anders dan in zijn huidige werkkring kan Roobol bij KPN direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe produkten en diensten. Als directeur van Novell Nederland richtte alle aandacht zich op de verkoop.
Bij KPN krijgt hij de kans meer bij de produkt-ontwikkeling betrokken te raken. Het gaat dan vooral om de integratie van en de coördinatie over de verschillende ontwikkelingen die bij KPN gaande zijn. Momenteel zijn de business-lijnen sterk horizontaal gericht. Het gevaar dreigt dan dat op bepaalde plaatsen produkten worden ontwikkeld, die qua marketing beter in andere business-lijnen passen. Ook moet Roobol er voor zorgen dat de ene ontwikkeling van een nieuw produkt niet de andere bijt. De transfer van Roobol naar KPN is zeer snel geregeld. In het laatste nummer van het blad Perfectuser schrijft Roobol nog verder te gaan bij Novell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.