Plan elektronische snelweg ligt op schema

De uitvoering van het nationaal Aktieprogramma Elektronische Snelweg ligt in grote lijnen op schema. De liberalisering van de telecommunicatie- en mediamarkt is in volle gang.

Dit blijkt uit een voortgangsrapportage van minister Wijers (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. In 1998 moet de herziene Wet op de Telecommunicatievoorzieningen klaar zijn. Deze voorziet in de volledige vrijmaking van de telecommunicatie-markt. De liberalisering van de Mediawet moet in 1997 zijn afgerond.
De ministeries die zijn betrokken bij het Aktieprogramma hebben tot nog toe acht voorbeeldprojecten in gang gezet. Daarnaast zijn tien projecten als kansrijk aangemerkt. Deze en nieuwe projecten kunnen in het komende najaar opnieuw in aanmerking komen voor de status van voorbeeldproject. De vier ministeries die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de elektronische snelweg, hebben intussen een aanvang gemaakt met gezamenlijke experimenten op het gebied van e-mail, overheidsinformatie-winkels, telewerken en videoconferenties.
Ook in het bedrijfsleven vindt de elektronische snelweg weerklank. Een consortium van ondernemingen gaat zorgen voor de verbetering en interconnectie van de infrastructuur. Begin dit jaar moet dit infrastructuur-platform van start gaan. Als tweede komt er een dienstenplatform. Daar gaat het vooral om kennisuitwisseling en afspraken over beschikbare technologieën. De financiering van het Actieprogramma vergt dit jaar 30 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.