Fusie Detam en BVG maakt IT goedkoper

Het samengaan van de bedrijfsverenigingen Detam en BVG scheelt in totaal 40 miljoen gulden aan noodzakelijke investeringen in nieuwe automatisering.

Beide fusiepartners zouden samen 140 miljoen moeten uitgeven om te kunnen inspelen op de recente wijzigingen in de sociale wetgeving. Vooral de veranderingen bij de Ziektewet brengen hoge automatiseringskosten met zich mee. Na fusie kunnen de investeringen beperkt blijven tot 100 miljoen.
Ook de exploitatie kan straks aanzienlijk goedkoper. Detam en BVG gaan door onder de naam Cadans. De fusie maakt ongeveer vijfhonderd arbeidsplaatsen overbodig, aldus Cadans-directeur E. Horstra.
Het Gemeenschappelijk Administratiekantoor GAK is met ingang van het nieuwe jaar omgevormd in de Gak Groep. De nieuwe onderneming omvat een houdstermaatschappij, de Gak Groep met twee dochters: Gak Nederland (de uitvoering van publieke taken van de bedrijfsverenigingen) en Gak Holding (commerciële taken en activiteiten). Onder deze laatste dochter vallen ondermeer ASZ (IT/automatisering) en Svianed (IT/netwerkdiensten).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik zou wel eens willen weten of ik op de goede site zit.
N.L. van de pensioenfonds voor de Tandtechniek.
Waar vroeger de Detam onder viel.

Hoogachtend H.H.Mandemaker

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.