Start Internet 1996 wereldtentoonstelling

Wethouder v.d. Giessen zal op 15 januari in De Balie te Amsterdam de opening verrichten van het Nederlandse paviljoen op de Internet 1996 Wereldtentoonstelling.

Aan dit project nemen momenteel dertig landen deel. De tentoonstelling is een demonstratie van wat de elektronische snelweg wereldwijd kan gaan bieden. De organisatie in Nederland vindt plaats vanuit het Nikhef (Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hoge-Energiefysica).
De wereldwijde tentoonstelling heeft onder andere tot doel mensen kennis te laten maken met Internet. Ook wil men experimenteren met nieuwe technologische toepassingen en geavanceerde infrastructuren. Het geheel zal bestaan uit paviljoens die zowel thematisch als per land worden gerangschikt en door alle gebruikers van Internet bezocht kunnen worden. Tevens zullen een aantal terminals op openbare plaatsen toegang verschaffen.
Het project maakt gebruik van informatiesystemen met een totale opslagcapaciteit van vier terabyte, die via lijnen met een bandbreedte van 45 megabit per seconde met elkaar worden verbonden. Elk Nederlands bedrijf, instelling, organisatie of persoon kan zich via het Nederlands paviljoen presenteren. De wereldtentoonstelling en aanvullende informatie is te vinden ophttp://park.org/fair.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.