Consortium stort zich op Internet

Een consortium van meer dan vijftien bedrijven heeft zich op Internet gestort. Hiertoe behoren onder meer VNU, Ahold, Wehkamp, Publieke Omroepen/NOS, De Lotto, Randstad, Centraal Beheer, Fleurop en Ontwikkelingsmaatschappij Amsterdamse Media.

Onder de naam 'De Stichting Nederland No.1 op de Elektronische Snelweg' willen de samenwerkende partijen de mogelijkheden die dit fenomeen biedt ontsluiten. Het idee is om de consument via een elektronisch distributiekanaal in de huiskamer toegang te geven tot Internet, én tot een zogeheten virtuele marktplaats. Hier bieden bedrijven uit het consortium hun produkten en diensten aan. Het CAI-Westland kabelverzorgingsgebied, dat uit 55.000 huishoudens bestaat, is als proeflocatie uitgekozen.
Het consortium heeft nog meer plannen voor de marktbewerking van Internet. Zo wordt er gedacht aan een TV-Internet digitale decoder met smartcardreader, een elektronische programmagids en beveiligd elektronisch betalingsverkeer. Door het aanbieden van deze hulpmiddelen denkt de stichting de elektronische snelweg aantrekkelijker te maken voor de consument en het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.