Gemeente Leiden laat IBM revisie uitvoeren

IBM legt de laatste hand aan de revisie van het automatiseringssysteem dat de gemeente Leiden hanteert bij het uitvoeren van de sociale wetgeving. Aanpassing was noodzakelijk door veranderingen in die wetgeving, ondermeer de nieuwe Algemene Bijstandswet die op 1 januari is ingegaan.

Omdat geen enkele van de in omloop zijnde standaardpakketten voldeed aan de nieuwe eisen, koos de gemeente Leiden voor revisie van het eigen systeem. Dit houdt in dat de apparatuur, waarop het systeem draait, is vernieuwd en dat de programma's zijn overgezet in een modernere taal en volgens modernere structuren. De voordelen hiervan zijn sneller onderhoud, de mogelijkheid koppelingen te leggen met andere systemen, het toevoegen van losse modules en het bouwen van functionele eisen, zoals tekstverwerkingsprogramma's. Leiden is met IBM in zee gegaan omdat het bedrijf in het verleden projecten voor de bevolkingsadministratie en belastingadministratie van de gemeente heeft uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.