Virtuele bibliotheek Utrechtse universiteit

De Letterenbibliotheek van de Utrechtse Universiteit heeft sinds kort een nieuw multimedia-informatiesysteem operationeel dat primair dient als wegwijzer in de bibliotheek.

In het systeem is een koppeling gemaakt tussen de onderdelen collecties en zoeksystemen van Authorware en eenvirtual reality applicatie gebaseerd op Superscape.
Een aantal collecties van de Letterenbibliotheek wordt door beeld en geluid belicht. Met behulp van het onderdeel 'zoeksystemen' wordt uitgelegd welke zoeksystemen in de bibliotheek aanwezig zijn en wat de snelste manier is om een onderwerp, boek of scriptie te vinden. Ook is het mogelijk via het beeldscherm een 'virtuele excursie' in de bibliotheek te maken. Eenmaal bij een bepaalde collectie aangekomen, krijgt men achterliggende informatie over de desbetreffende collectie.
De produktie is in opdracht van de Bibliotheek der Letteren uitgevoerd door Omi Multimedia, samen met het Accu en Lava Virtual Reality uit Den Haag. De ontwikkelaars menen dat de aangetoonde mogelijkheid om Authorware en Superscape te integreren, een doorbraak betekent op het gebied van multimediale trainingsapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.