Nederlandse IT-omzet naar 16,2 miljard

De Nederlandse IT-markt groeide vorig jaar volgens de Fenit met 4,8 procent. Door een betere bezettingsgraad en hogere winsten herstelden de investeringen, hetgeen heeft geleid tot een toename van de omzet tot 16,2 miljard gulden.

Vorig jaar werd er volgens de Fenit voor 6,6 miljard gulden aan hardware omgezet. PC's leverden daarin een aandeel van 2,8 miljard. De software-omzet bedraagt zo'n 2,8 miljard gulden. Voor dit jaar schat Fenit de groei op 2 à 3 procent. Deze cijfers komen uit de nieuwe 'Marktmonitor' die de Fenit binnenkort uitbrengt. Omdat het onderzoek nog niet helemaal is afgerond, betreft het 'een eerste prognose'. De definitieve cijfers verschijnen op korte termijn.
Opmerkelijk zijn de verschillen in de uitkomsten van de Fenit en de eerder vrijgegeven ramingen van de Kamers van Koophandel. Aan te nemen is dat de cijfers van de Fenit minder nauwkeurig zijn dan die van de Kamers van Koophandel, aangezien de Fenit haar cijfers heeft gebaseerd op gegevens van eigen leden. De Kamers van Koophandel hanteren bij hun prognoses namelijk al jarenlang cijfers op basis van de totale branche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.