Consumenten tevreden over chipknip

De consumenten in Arnhem die bij wijze van experiment een chipknip gebruiken, zijn over het algemeen redelijk tevreden over dit nieuwe, elektronisch oplaadbare betaalmiddel.

Hun totale oordeel is in een rapportcijfer van 7,2 weergegeven. De winkeliers die de chipknip accepteren, zijn iets minder tevreden gezien het rapportcijfer van 6,4. Dit blijkt uit een onderzoek van de Rabobank naar aanleiding van de proef met de chipknip in Arnhem.
44 Procent van de gebruikers, spreken van een handig en snel betaalmiddel. 34 Procent noemt het voordeel dat je geen volle portemonnee hoeft mee te slepen. 32 Procent vindt het makkelijk geen wisselgeld terug te krijgen. 31 Procent vindt het een bezwaar dat het nieuwe betaalmiddel niet overal geaccepteerd wordt. 21 Procent mist het overzicht over hoeveel geld de bezitter van de knip nog beschikt. Ongeveer twee derde van de winkeliers zou collega's de chipknip willen aanraden. 29 Procent roemt de veiligheid: er is minder contant geld in kas. 28 Procent vindt de knip ook sneller dan de pinpas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.