Veertien Nederlandse musea op Internet

Veertien Nederlandse musea gaan hun collecties onder de aandacht brengen middels de Museumserver op Internet. Bovendien wordt dagelijks informatie gegeven over wat de museumbezoeker die dag allemaal kan verwachten.

Dit overzicht wordt elke dag ververst. Museumserver laat bij wijze van start op Internet werk van de Tsjech Milan Kunc zien. Het adres van deze server luidt:http://www.museumserver.nl/.
Het Haarlemse Teylers Museum zegt als eerste in Nederland een virtueel museum op Internet te hebben geopend. Het museum is al sinds februari 1995 via Internet te bezoeken. Tot voor kort bleef de informatie beperkt tot het gebouw en de exposities, maar nu kan de bezoeker ook een virtuele rondleiding krijgen. Men loopt als het ware door het museum. De bezoeker kan de meest interessante voorwerpen uit de collectie zien.
Het Rijksmuseum tenslotte ontwikkelt samen met Olivetti Nederland een nieuw informatiesysteem onder de naam Amsterdam Rijksmuseum Interactief. Over ongeveer een jaar kunnen museumbezoekers gegevens over 4000 schilderijen en andere kunstobjecten opvragen. Dit kan in de vorm van tekst, geluid, beeld en film. Ook is het mogelijk van teksten een afdruk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.