Studenten-chipkaart grootschalig ingevoerd

De studenten-chipkaart wordt op grote schaal ingevoerd. Deze zomer al krijgen 200.000 studenten deze multifunctionele chipkaart. Het is de bedoeling dat in 1998 alle studenten en medewerkers van mbo-scholen, hogescholen en universiteiten over een dergelijke kaart beschikken.

De initiatiefnemers hopen hierover de komende twee jaar met alle betrokken onderwijs-instellingen overeenstemming te bereiken. IBM Nederland, PTT Telecom en de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) hebben daartoe een samenwerkings-overeenkomst gesloten. De studenten kunnen met de chipkaart reizen, betalen, telefoneren en communiceren met de IB-Groep. Medewerkers krijgen een kaart met beperktere mogelijkheden.
Vorig jaar september werd aan 20.000 studenten in Groningen en Twente een chipkaart verstrekt. De ervaringen hiermee zijn zo goed dat nu is besloten tot grootschalige invoering. De kaart die de studenten krijgen, is van hetzelfde type als de multifunctionele kaart die PTT Telecom en de Postbank van plan zijn op de markt te brengen. PTT Telecom en Postbank willen binnen een jaar beginnen met de uitgifte van hun multifunctionele chipkaarten voor het brede publiek. Grootwinkelbedrijven kunnen de betaalfunctie die aan dit soort kaarten is verbonden, combineren met loyaliteitsprogramma's als waren het elektronische zegels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.