Managed hosting door True

Studenten-chipkaart grootschalig ingevoerd

 

De studenten-chipkaart wordt op grote schaal ingevoerd. Deze zomer al krijgen 200.000 studenten deze multifunctionele chipkaart. Het is de bedoeling dat in 1998 alle studenten en medewerkers van mbo-scholen, hogescholen en universiteiten over een dergelijke kaart beschikken.

De initiatiefnemers hopen hierover de komende twee jaar met alle betrokken onderwijs-instellingen overeenstemming te bereiken. IBM Nederland, PTT Telecom en de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) hebben daartoe een samenwerkings-overeenkomst gesloten. De studenten kunnen met de chipkaart reizen, betalen, telefoneren en communiceren met de IB-Groep. Medewerkers krijgen een kaart met beperktere mogelijkheden.
Vorig jaar september werd aan 20.000 studenten in Groningen en Twente een chipkaart verstrekt. De ervaringen hiermee zijn zo goed dat nu is besloten tot grootschalige invoering. De kaart die de studenten krijgen, is van hetzelfde type als de multifunctionele kaart die PTT Telecom en de Postbank van plan zijn op de markt te brengen. PTT Telecom en Postbank willen binnen een jaar beginnen met de uitgifte van hun multifunctionele chipkaarten voor het brede publiek. Grootwinkelbedrijven kunnen de betaalfunctie die aan dit soort kaarten is verbonden, combineren met loyaliteitsprogramma's als waren het elektronische zegels.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×